Demi Masa

.::Yang Sudi Bersama::.

sweet kekura..

Tuesday, February 12, 2013

Hari Kelahiran Seorang Hamba

Assalamualaikum Wbt..

11 Februari 2013..

Alhamdulillah... hari ini, genap usia ana ke-24 dengan izin Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..

Alhamdulillah..
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..

Segala ucapan-ucapan dan doa-doa rakan-rakan , ana terima dengan hati yang basah.. kerana tanda ingatan meraka terhadap diri yang kerdil ini.. terima kasih kalian semua!

Ya Tuhanku.. mengimbau kembali detik-detik kelahiranku, pasti arwah bonda.. sudah bersusah payah dan bertarung nyawa untuk melahirkan puteri yang seorang ini.. membesarkan dengan penuh kasih sayang.. Terima Kasih bonda.. kakak sayang bonda..

Abah.. sudah pasti bekerja keras untuk memenuhi semua keperluanku.. Terima Kasih abah.. kakak sayang abah..

Menjadi puteri sulung dalam keluarga yang sederhana cukup membahagiakan.. dengan ditemanai putera-putera yang bajet hensem sokmo :p . Kakak sayang .. Firdaus, Haqimie dan Azam..

Dalam menikmati kurniaanmu
Tak terucap lafaz terima kasihku
Namun untuk jadi yang terbaik
Juga masih belum ku mampu..

Sunday, February 3, 2013

OH ESKALATOR!

2/02/2013 Sabtu

Bismillahirrahmanirrahim..

Alkisahnya bermula... telah diceritakan..

berhati-hati ketika menaiki eskalator
Cik Melah bersama rakannya tiba di midvalley untuk ke Pameran PC Fair untuk mecuci-cuci mata , kot-kot ada yang berkenan, bolehla beli..sesampainya di sana, terdapat banner yang memberitahu lokasi berlangsungnya PC Fair Tersebut iaitu di 'MID VALLEY EXHIBITION HALL' . tapi tak pula dinyatakan aras berapa.

Sedang leka berjalan-jalan, turun naik ESKALATOR, tiba-tiba skirt labuh yang dipakai oleh Cik Melah , tanpa sedar telah 'DIGIGIT' a.k.a tersangkut ESKALATOR. erk!! suasana agak panic seketika. Mujurlah hujung skirt labuh yang tersangkut tu betul-betul pada hujung(pengakhiran) eskalator (tempat orang ramai turun) ...

Mujurlah ada 2 orang insan baik hati yang memberhentikan eskalator dan membatu Cik Melah meleraikan gigitan eskalator itu..

Terima kasih Cik Melah ucapkan kepada hamba Allah itu walaupun dia terus saja berlalu selepas menolong Cik Melah, ( mungkin segan dengan Cik Melah ) walaupun kain yang dipakai Cik Melah sedikit koyak, masih mampu lagi terlindung aurat Cik Melah.. itu yang Cik Melah syukuri! syukurr.........

Mid Valley
Dalam kekalutan Cik Melah menahan malu, masih juga punya rasa syukur kerna Allah hadirkan insan-insan yang sudi membantu..dan tiba-tiba seorang uncle (kaum cina) berkata " hayya amooii, hati-hati..you punya kain too long.."
Cik Melah hanya senyum mendengar ... :)

On Behalf : Moral Of The Story,


Berhati-hati ketika menggunakan eskalator. Fobia dengan eskalator.


salam bahagia~aisyah