Demi Masa

.::Yang Sudi Bersama::.

sweet kekura..

Sunday, February 3, 2013

OH ESKALATOR!

2/02/2013 Sabtu

Bismillahirrahmanirrahim..

Alkisahnya bermula... telah diceritakan..

berhati-hati ketika menaiki eskalator
Cik Melah bersama rakannya tiba di midvalley untuk ke Pameran PC Fair untuk mecuci-cuci mata , kot-kot ada yang berkenan, bolehla beli..sesampainya di sana, terdapat banner yang memberitahu lokasi berlangsungnya PC Fair Tersebut iaitu di 'MID VALLEY EXHIBITION HALL' . tapi tak pula dinyatakan aras berapa.

Sedang leka berjalan-jalan, turun naik ESKALATOR, tiba-tiba skirt labuh yang dipakai oleh Cik Melah , tanpa sedar telah 'DIGIGIT' a.k.a tersangkut ESKALATOR. erk!! suasana agak panic seketika. Mujurlah hujung skirt labuh yang tersangkut tu betul-betul pada hujung(pengakhiran) eskalator (tempat orang ramai turun) ...

Mujurlah ada 2 orang insan baik hati yang memberhentikan eskalator dan membatu Cik Melah meleraikan gigitan eskalator itu..

Terima kasih Cik Melah ucapkan kepada hamba Allah itu walaupun dia terus saja berlalu selepas menolong Cik Melah, ( mungkin segan dengan Cik Melah ) walaupun kain yang dipakai Cik Melah sedikit koyak, masih mampu lagi terlindung aurat Cik Melah.. itu yang Cik Melah syukuri! syukurr.........

Mid Valley
Dalam kekalutan Cik Melah menahan malu, masih juga punya rasa syukur kerna Allah hadirkan insan-insan yang sudi membantu..dan tiba-tiba seorang uncle (kaum cina) berkata " hayya amooii, hati-hati..you punya kain too long.."
Cik Melah hanya senyum mendengar ... :)

On Behalf : Moral Of The Story,


Berhati-hati ketika menggunakan eskalator. Fobia dengan eskalator.


salam bahagia~aisyah

No comments:

Post a Comment